Encàrreg del 1929

Al taller del joier Antoni Farré van arribar fa un temps un petit tresor. Es tracta d'un conjunt de documents (làmines, llibres i revistes entre altres) datats entre el XIX i principis i mitjans del s.XX. Aquests documents contenen sobretot dibuixos de joies de gran qualitat. Aquestes il.lustracions eren usades pels joiers de l'època com a pauta per elaborar les seves peces.
Doncs bé, després de donar per gairebé finalitzada el penjoll anomenat "Arracades de la reina", l'Antoni em va proposar fer una d'aquestes peces (com ja feien alguns dels meus companys). La idea era doncs, elaborar en metall una de les peces que fins ara només podiem veure sobre el paper. L'empresa no és fàcil, però en un moment de valor vaig acceptar. Ho vaig plantejar com si fós un encàrreg que em feien.
La peça en qüestió serà elaborada amb plata i segons la làmina està datada de 1929.
Per començar la feina havia d'interpretar el dibuix:
En la il.lustració es veu com una peça molt plana, però jo, com anireu veient en el decurs d'elaboració, l'hi he volgut posar un xic de volum. La cadena en principi no la faré, ja que veig millor posar tots els meus esforços en fer el penjoll tant bé com pugui.
Jo ja tinc ganes de veure-la acabada, de donar vida a aquesta peça que abans de néixer ja compta amb molta història.

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars