Ambre: 1r episodi

Fa just un any, quan assistia al taller del mestre joier Antoni Farré, vam tenir l'honor de tenir entre nosaltres en pràctiques a una alumna que venia de Lituània  Es deia Violeta i abans d'acabar la seva estada a Barcelona ens va obsequiar amb uns ambres que havia portat del seu país.
Com ja sabeu l'ambre és un material que algunes vegades es posa al mateix nivell que algunes gemmes, però que en realitat no és res més que resina fossilitzada. És per aquest motiu que en ocasions presenta petits insectes en el seu interior, són animalons que es van veure atrapats per la resina i que gràcies això s'han mantingut intactes. 
Els ambres que ens va regalar la nostra companya no eren tan purs, però potser per això a mi encara m'agraden més. Eren peces sense cap tipus de manipulació, talment com les havien trobat en la natura, amb formes irregulars i orgàniques. En dec tenir uns 7 o 8 i fa un any que me'ls miro pensant que no els vull malgastar, que vull que formin part de peces especials que acabin de valoritzar-los.
Just la setmana passada em vaig decidir i vaig fer la primera peça amb ambre. Es tracta d'un anell de plata, molt senzill, sense floritures que li treguin protagonisme a la resina, sinó que en ressaltin la forma i el color. He de dir que a l'ambre no li he fet cap modificació, he volgut conservar-lo tal i com va arribar a mi. 
Espero que us agradi i us recordo que aquesta és una peça disponible per a qui la vulgui.



Comentaris

Entrades populars