La joieria a Pinterest





Molts de vosaltres ja coneixeu Pinterest, fins i tot  molts de vosaltres segur que ja la teniu com a xarxa social de referència, però sé de bona tinta que molta gent encara no ho coneix. Per a tot plegat, m'ha vingut de gust fer una petita reflexió sobre aquesta xarxa social, que cada vegada veig més interessant i, que a mi em té ben enganxada.



Per a qui no ho conegui, Pinterest és una xarxa social que es basa en la imatge, en ella hi podem trobar tots els temes que ens puguin interessar, però com a base hi tenim la imatge. Cada vegada va aglutinant més i més trànsit, s'està consolidant com a eina de disseminació de continguts i és ja la tercera  xarxa social en popularitat mundial. Amb una dimensió totalment visual i un alt component creatiu, és ja la xarxa més influent en compres on-line. Així doncs encara que només sigui per això ja és bo ser-hi.



La seva dimensió de xarxa social, és per les conexions entre persones que comparteixen interessos, però es diferència molt d'altres xarxes com Facebook i twiter. En el cas de Pinterest, com ja he dit, la base és la imatge i a partir d'aquí i de manera molt intuitiva podem accedir als continguts que més ens interessin.
De manera molt resumida funciona de la següent manera:


Es tracta d'un espai on crear tants taulers o boards com vulguis i de tantes temàtiques com necessitis. En aquests taulers hi pots posar tot el què t'interessi d'internet (imaginem un tauler de suro on hi pengem amb xinxetes tot el què ens interessa, el funcionament és aquest) Cada cosa que hi pengem (pin) pot ser repinejat per un altre usuari que ens segueixi o que segueixi el nostre tauler. De la mateixa manera, nosaltres podem seguir altres usuaris o els taulers dels altres que ens interessin, i així anar creant xarxa.  Quan ja seguim a altres usuaris, veurem els pins que han fet en la nostra pantalla d'inici, de manera que el què hem escollit com a interessos se'ns oferiran de forma ràpida i còmode. Clicant les imatges que ens interessin se'ns derivarà a la web d'origen, així tindrem informació directa en pocs clics.

La joieria dins Pinterest
Personalment, ho utilitzo entre altres coses com a sistema d'emmagatzematge de coses que m'interessen o que penso que em poden interessar en un futur (tant en temes de joieria com en altres interessos que puc tenir). Abans ho desava en el meu ordinador, ara ho tinc ben endreçadet a Pinterest i a més pot fer servei a algú altre. Per suposat, també hi comparteixo les meves peces i d'aquesta manera he vist augmentar les visites en aquest blog.
A Pinterest hi podem trobar les peces de marques joieres de referència, de joiers que estan començant, de joieria clàssica, de joieria contemporània, de joiers aficionats,... També hi podem trobar eines, tutorials, trucs que altres joiers utilitzen, maquinària, joieria antiga, dibuixos  i disseny de joies,... En fi tot el què se'ns pugui acudir l'hi podem trobar, i com ja he dit, amb només un clic pots arribar a l'arrel de l'informació, ja sigui un web informatiu, un blog, o, per exemple, una botiga online. 
Al ser una plataforma on el què uneix els usuaris són els seus interessos i no les seves relacions socials, i al basar-se en la intuïció i la imatge, la informació arriba molt més directa a qui la busca, i de forma més efectiva.  És per aquest motiu que us animaria a fer-hi com a mínim un cop d'ull i a no mirar-vos-ho com a xarxa social convencional sinó com a dipòsit d'informació i interessos. 

Si voleu fer-hi una mirada us deixo un enllaç al meu perfil de Pinterest, on podreu veure els meus interessos, els meus taulers i com no, si us interessa, us convido a seguir-me!



Comentaris

Entrades populars