FOSA AMB SORRA

Aquesta vegada he canviat l'os de sípia per la sorra.
A partir d'una peça de plata que havia fet amb os de sípia i que havia modificat amb freses, n'he fet una reproducció amb motlle de sorra. el procés és el següent:

Preparem el motlle. Es tracta d'un motlle de forma cilíndrica que es divideix en dues parts. Dins aquest motlle hi podem la sorra (que és molt fina i està impregnada amb un greix que fa que sigui més compacta). Premsem bé la sorra de les dues parts del motlle, si fa falta ens ajudarem d'un martell de nylon. és important que quedi ben compacta per a aconseguir un millor resultat i una reproducció fidel.



















A la part inferior del motlle hi posarem la peça que volem reproduir i l'apretarem contra la sorra perquè quedi ben marcada. Amb la peça encara a dins tancarem el motlle i tornarem a premsar la sorra. D'aquesta manera aconseguirem que la cara posterior de la peça quedi marcada en la part superior del motlle. Amb molt de compte obrirem el motlle i n'extreurem la peça.
Cal pensar bé com col.loquem la peça al motlle ja que a la part superior hi farem el forat per on entrarà el metall fos i per tant perdrem part dels detalls en aquesta zona.
Després de fer el forat de l'abeurador, tornarem a tancar el motlle que ja estarà a punt per fer-hi el buidat.
La quantitat de metall que necessitarem serà el mateix que en la peça original i una mica més ja que hem de contar el de la colada.
Fondrem el metall i l'abocarem pel forat que hem deixat a aquest efecte.


















Obrirem el motlle amb molt de comte i n'extreurem la peça. Si ho hem fet tot bé serà una copia gairebé exacte que la original.

Comentaris

  1. Això està molt bé, és bo l'seguir experimentant amb diferents tècniques fins que puguis identificar en quina d'elles ets més dreta. Un calorós salutació des de Kuwait.

    Eso esta muy bien, es bueno el seguir experimentando con diferentes técnicas hasta que puedas identificar en cual de ellas eres mas diestra. Un Caluroso saludo desde Kuwait.

    ResponElimina
  2. muchas gracias Héctor!!! y vendran mas...

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars