Inicials

Al llarg del temps les modes han anat canviant, però hi ha alguns trets comuns en totes elles. Poden ser peces, detalls, poden ser conceptes o colors. Són aquelles coses que es repeteixen en cada generació, amb variacions, adaptant-se a de les diferents tendències. Us parlo, per exemple, del gust de les persones per portar el nostre nom o la nostra inicial en el nostre cos. Alguns el porten tatuat en la seva pell, altres brodat a la gorra, a la samarreta o fins i tot en les sabates. En el camp de la joieria, tots coneixem els "no m'oblidis" o les típiques plaques que es duen com a penjoll, a part d'altres peces no tant clàssiques (o si) que ens porten a lluir la nostra inicial en una polsera, a les orelles i fins i tot en les parts més inversemblants del nostre cos en forma de piercing. Això és ara, però en altres temps, en èpoques més o menys llunyanes, els nostres avantpassats tenien la mateixa necessitat de lluïr el seu nom o la seva inicial. Així doncs trobem peces ben antigues en alguns aixovars funeraris que ja contenen la grafia principal d'un nom, o d'un cognom, que en altres temps era el més important. 
Tanmateix no és intenció meva fer un assaig sobre aquest tema (com a mínim en aquest moment), no hi buscaré cap motiu ocult. Simplement ho deixo com a fet constatable per a presentar-vos una de les peces que vaig fer aquest Nadal. 
Suposo que endevineu el tema d'aquesta peça no.....? Bé, doncs sí, el tema és un nom, o millor dit, en aquest cas és una inicial. Estareu d'acord amb mi, que amb la globalització, el tema que us he exposat avui s'amplia amb els noms o inicials en altres idiomes, o millor encara, en llengües que tenen unes grafies diferents de les nostres. A tots ens fa gràcia saber com és el nostre nom escrit en àrab, saber quin aspecte té en caràcters xinesos o fins i tot, quins ideogrames japonesos ens correspondrien. Doncs en el cas que us presento el coreà és el protagonista. 
Pel què en sé la peça anava destinada a una noia joveneta. Havia de ser un penjoll molt senzill i gens ostentós que contingués la seva inicial en lletres coreanes. 
Us proposo un joc... Us en mostro el nom complet i la peça amb la inicial. A veure encerteu el nom de la noia que el llueix...



I la capseta que vaig fer per a l'ocasió és la següent:


Comentaris

Entrades populars