Orfebreria pas a pas

Des de la fundació d'aquest blog he intentat donar-li un sentit divulgatiu. Tant en l'aspecte més personal meu, les peces que he anat fent, les que estan a la venta, els processos que he seguit, etc.; com en un aspecte més ampli del món de la joieria. 
Avui voldria fer-vos partíceps d'un recent descobriment que he fet. Segurament molts de vosaltres ja el coneixieu, en aquest cas us convido a recordar-ho, en altres casos serà per vosaltres una novetat com ho ha estat per mi. Estic parlant de l'orfebre-plater Juan Carlos Pallarols i més concretament d'un video que il.lustra la seva feina com a exemple de la tradició de tants altres mestres, que com ell, han treballat i trasmès els secrets de l'ofici al llarg dels anys.
Juan Carlos Pallarols és la vuitena generació d'una familia d'orfebres que, provinents de Barcelona, s'estableixen a Argentina. El video que us convido a visionar ens mostra la feina d'aquest mestre orfebre i del seu taller, començant des que fon la plata i passant per nombroses tènciques que ens seran molt familiars als joiers i, potser un descobriment als que no ho sou. Tan si sou del món de la joieria com si no, us el recomano per la seva qualitat, per la seva aproximació a un gran professional, per la seva vessant didàctica,... En fi, espero que tingueu 15 min per poder mirar aquest petit reportatge:



Comentaris

Entrades populars