microfusió

A part de fer fosa amb os de sípia, aquests dies m'he dedicat a elaborar dues màscares amb cera blava. Aquestes peces les portaré avui a fondre amb el sistema de la microfusió o fosa a la cera perduda. Les màscares són les que mostro a continuació.

 

El procés de la microfusió és, a grans trets i d'una manera molt general, el següent:
Les peces de cera s'uneixen a un arbre, també de cera. La figura es fica dins un cilindre i es recobreix de guix, deixant la part superior i inferior del motlle obertes. Es centrifuga el conjunt perquè no quedi en l'interior cap bombolla d'aire que ens podria espatllar les peces. S'introdueix la peça de guix dins un forn fins que la cera fon i surt per la part inferior del cilindre, deixant així l'interior amb la forma de les peces que es volen fabricar. es tapa el forat de drenatge i s'introdueix per la part superior, en estat líquid, el metall amb què es volen fer les peces. Es centrifuga el motlle de nou, aquesta vegada perquè el metall fos arribi a tots els buits del motlle i es deixa refredar. Una vegada ha solidificat, es tanca el motlle, es separen les peces i es treballen al gust per fer-ne la peça final desitjada.

ja tinc ganes de veure les meves màscares en plata!!!!

Comentaris

  1. Ei, Jo també vull veure-les acabades molt bon treball en el tallat de la cera!

    Salutacions des de Kuwait!

    Eh, Yo también quiero verlas terminadas muy buen trabajo en el tallado de la cera!

    Saludos desde Kuwait!

    ResponElimina
  2. dijous vaig a buscar-les. ja penjare les fotos quan les tingui!!! i el mes important quan estiguin acabades com joies!!!!
    moltes gracies pels vostres comentaris...

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars